0

Košík zostal prázdny. Ak by si chcel poradiť napíš, alebo zavolaj na číslo 0911 600 599, shooos@shooos.sk

X

Top obchody s obuvou: #2 - Camper

13.11.2014 11:01

Toto je pohľad do obchodu Camper v New Yorku, ktorý považujeme za jeden z unikátnych dizajnových skvostov medzi obchodmi s obuvou.

Steny pokrývajú tisícky bielych „duchov“ topánok.  Obchod dizajnovalo japonské architektonické štúdio Nendo.

Obuv Camper by sme chceli predávať aj v shooos.sk a skôr či neskôr sa k nej nejakým spôsobom dostaneme. Zatiaľ Vám musia stačiť obrázky tohto obchodu!

Štúdio Nendo usporiadalo biele topánky do dlaždicového vzoru, ktorý by mal navodzovať atmosféru „neba“. Každá topánka je vyrobená z bielej živice. Ide o repliku najúspešnejšej kolekcie a modelu -  Camper Pelota.

Obchod Camper, New York

Pri návrhu čelili výzve, ako usporiadať topánky v obchode s obuvou v priestore s veľmi vysokým stropom a ako využiť hornú polovicu stien (pre ľudí je nepraktické pozerať na modely uložené veľmi vysoko, za ktorými sa nemôžu ani načiahnuť). Tieto nevyužiteľné priestory teda Nendo zaplnilo bielymi odliatkami Pelotas.

Biele topánky sú do steny navŕtané tak, že sa dajú vybrať, prípadne nahradiť aktuálnou kolekciou. Vzniká tak farebný kontrast a živé, farebné, modely tak oveľa viac vyniknú oproti bielej šedi.

Ďalšie topánky sú vystavené na bielych platformách v centre obchodu. Nendo vyvinul podobný koncept pre obchod v Osake, kde sa topánky objavia pri prechádzke v okolí obchodu. 

Obchod Camper, New York Obchod Camper, New York

© SHOOOS