0

Košík zostal prázdny. Ak by si chcel poradiť napíš, alebo zavolaj na číslo 0911 600 599, shooos@shooos.sk

X

adidas: 10 zaujímavostí, ktoré ste o teniskách nevedeli

Netradičný pohľad na značku adidas. Vybrali sme 10 zaujímavých vecí, ktoré ste o tejto značke isto nevedeli. Napríklad kultové Stan Smithy chceli najskôr pomenovať po Robertovi Hailletovi, alebo že šlapky Adilette vymysleli ako ochranu do spŕch pre Nemeckých futbalistov, či pôvodný zámer zakladateľa nazvať firmu addas, namiesto adidas.

  • ● Trojlístok loga adidas bol prvýkrát predstavený na olympijských hrách v Mníchove v roku 1972

  • ● V Bostone v štáte Massachusetts v Spojených štátoch existuje park, ktorý sa nazýva „adidas Park“. Vstúpiť doň je povolené len v teniskách značky adidas. Ak by ste sa tam už vybrali ale s inou značkou na nohách riskujete že vaše tenisky budete musieť zavesiť na „strom hanby“ v parku, kde sa nachádza zavesených niekoľko párov tenisiek s rovnakým osudom.

  • ● Slávne tenisky „Stan Smith“, pravdepodobne najikonickejšie tenisky adidas, mali byť pôvodne pomenované po francúzskej tenisovej hviezde Robertovi Hailletovi.

  • ● Rapové zoskupenie DMC uzavrela dohodu so značkou hneď po impozantnom predstavení ich hitu „My adidas“ v newyorskej Madison Square Garden. Počas vystúpenia skupina vyzvala fanúšikov aby zdvihli svoje adidas tenisky nad hlavu. To zapôsobilo na výkonného riaditeľa spoločnosti adidas, ktorý ponúkol skupine finančú odmenu vo výške 1 milión dolárov priamo na mieste.

  • ● adidas utrpela finančnu krízu a v 90. rokoch takmer skrachoval pre zlé strategické rozhodnutia.

  • ● Adi Dassler, zakladateľ spoločnosti adidas, pôvodne nemal v úmysle podnikať v obuvníckom priemysle. Predtým, ako začal vyrábať a predávať trailové topánky, sa vyučil pekárskemu umeniu a chcel sa stať pekárom.

  • ● Podľa knihy Sneaker Wars chcel Adolf Dassler, zakladateľ spoločnosti adidas, pôvodne pomenovať svoju značku „Addas“. Názov však už používala iná nemecká spoločnosť

  • ● Známy basketbalista Michael Jordan takmer podpísal zmluvy so značkou adidas, tesne predtým ako nakoniec uzavrel zmluvu so spoločnosťou Nike

  • ● Model „adidas Superstar“ bol pôvodne vyrobený pre hráčov basketbalu, začiatkom 90. rokov sa stal populárnym medzi skateboardistami

  • ● Letné šľapky „Adilette“ sa objavili po tom, čo sa nemecký futbalový tím v roku 1960 obrátil na značku, aby vytvoril jedinečné kúpacie doplnky na ochranu hráčov pred chorobami v sprchách. Adilette bola vyrobená v roku 1972 a dodnes je módnym trendom.

© SHOOOS