0

Košík zostal prázdny. Ak by si chcel poradiť napíš, alebo zavolaj na číslo 0911 600 599, shooos@shooos.sk

X

Adidas Go Vegan - vegánske tenisky adidas Originals

29.10.2020 13:12

Kožené tenisky, ktoré neobsahujú ani jeden prvok živočíšneho pôvodu. Aj také existujú a seriózne sa výrobou vegánskej obuvi na svete zaoberá už niekoľko firiem. Vegánske modely nájdete pri značkách Dr. Martens, Clae, Makia, Secrid, ale tiež top svetových velikánov ako adidas

Spoločnosť adidas zaradila v posledných rokoch do svojej kolekcie niektoré tradičné siluety v pôvodných farbách vo vegánskom prevedení. Ide o modely adidas Superstar, adidas Stan Smith a ďalšie.

“Our Icons Go Vegan” - vegánske prevedenie kultových modelov adidas

Už od začiatku 70. rokov hrali tenisky adidas Superstar významnú úlohu pri formovaní našej kultúry. Po tom ako Adidas predstavil kampaň “Our Icons Go Vegan” bolo už len otázkou

času, kedy bude Superstar prepracovaná svedomitejším a modernejším spôsobom. 

adidas Originals “Vegan” Superstar sprostredkúvajú originálnu siluetu a úplne vylučujú použitie živočíšnych produktov. Zatiaľ čo ich vzhľad je na nerozoznanie podobný od starších a tradičných modleov, ich spracovanie nás približuje budúcnosti.

Konštrukcia topánky je pomerne jednoduchá vďaka zvršku z recyklovaného polyesteru s PU poťahom a podrážke z recyklovanej gumy. Cena, pohodlie a vzhľad sú takmer identické s cenami pôvodného modelu, čo jasne naznačuje, že udržateľné alternatívy sú rovnako dobré, ak nie lepšie, najmä pokiaľ ide o obuv.

Model Adidas Superstar vo vegánskej verzii je ako stvorený pre vegánov a pre spotrebiteľov ohľaduplných k životnému prostrediu. Tieto topánky úplne eliminujú použitie živočíšnych produktov, zatiaľ čo hladký syntetický zvršok je vyrobený z recyklovaného materiálu. Všetky materiály použité v tomto produkte, vrátane lepidiel a farieb, neobsahujú živočíšne zložky.

Vyberte si svoje obľúbené Adidas Superstar a zároveň ostaňte ohľaduplný k životnému prostrediu. Do rodiny vegánskych adidas sa tiež pridáva adidas Continental 80s. Ďalšie vegánske modely: adidas Stan Smith a adidas Samba pribudnú čoskoro. Všetky nájdete samozrejme na našom webe.

Deň 31. Október je sviatok vegánov

Posledný októbrový deň oslávia svoj sviatok vegáni, takže bez ohľadu na to, či žijete vegánskym životným štýlom alebo nie, teraz je ten správny čas dozvedieť sa viac o vašich vegánskych bratoch a sestrách. 

Vegánstvo je hnutie, ktoré neustále rastie. Napríklad len v Británii sa počet vegánov za posledné desaťročie zvýšil o obrovských 350%. Či už ste milovníkom zvierat, ochrancom životného prostredia, obhajcom zdravej výživy. 

Toto svetové hnutie sa odráža aj u väčšiny výrobcov obuvi. Vegánske topánky a tenisky nájdete u takmer každého výrobcu, niektorí sa na ne doslova špecializujú. Vegánsky sortiment je vyrobený zo syntetickej kože ktorá je odolná, trvácna a vyzerá rovnako úžasne. Klasické modely vo veganskom prevedení sa tešia veľkej popularite po celom svete a to je jeden z dôvodov prečo si ich zaobstarať. 

tenisky adidas Vegan

© SHOOOS