0

Košík zostal prázdny. Ak by si chcel poradiť napíš, alebo zavolaj na číslo 0911 600 599, shooos@shooos.sk

X

Dr. Martens: návod na ochranu koženej obuvi

Stručný návod ako sa starať o svoje kožené topánky značky Dr. Martens. Ideálne, aby ste sa do budúcnosti vybavili niektorým z prípravkov na ochranu a čistenie obuvi od Dr. Martens a tiež si zaobstarali včelí vosk na mazanie koženej obuvi. Nebojte sa, využijete ich nielen pri Vašich Martenskách, ale akejkoľvek ďalšej obuvi. 

Ochranný sprej (Dr. Martens Protector Sprey) sa hodí na ochranu akýchkoľvek, teda nových kúpených topánok a tiež Vašeho staršieho už rozchodeného modelu. Zachráni, resp. predĺži životnosť obom. Ultra Protector sprej vytvorí vrstvu pred odretím, chráni obuv pred opotrebením a rôznym odieraním. Dá sa použiť na kožu, semiš, nylon, alebo plátno. (áno, aj na vegánske modely Dr. Martens). Štyri kroky ako postupovať: 

Krok č. 1: Pripravte si súpravu starostlivosti o obuv. 

Sady si môžete obstarať u nás v Shooos.sk, alebo kdekoľvek inde. My disponujeme kompletnou sadou starostlivosti o obuv od Dr. Martens a máme ju aj odskúšanú. 

Nájdite si miesto, kde Vám neprekáža, ak Vás zasiahne trocha odtekajúceho spreja a tiež nebude vadiť znečistenie prachom, bahom, nečistotami z obuvi. Budete potrebovať fľašu spreja Ultra Protector Spray a možno vlhkú handričku alebo špongiu. Ak si idete nasprejovať iba jeden pár obuvi, nepotrebujete ani stoličku. 

Krok č. 2: Odstráňte blato a znečistenie obuvi

Ak ste testovali limity svojich topánok Dr. Martens, pravdepodobne ich budete musieť najskôr vyčistiť. Vyvlečte z topánok šnúrky, aby ste ich vyčistili osve a vlhkou handričkou zotrite zo znečistenej obuvi prípadné bahno a nečistoty. Poriadne prečistite najmä švy, pojivá, kde sa nečistoty zvyknú držať viac. 

Krok č. 3: Opäť navlečte na obuv šnúrky

Nezabudnite na podrážku. Topánky následne nechajte vysušiť. Sprej budete nanášať až po vysušení. Po vysušení obuvi zasuňte čisté šnúrky späť alebo sa pohrajte s novým párom. 

Krok č. 4: Nastriekajte topánky sprejom Ultra Protector

Je čas aplikovať Ultra Protector. Fľašu držte asi 30 cm od topánok a nastriekajte ich rovnomerným povlakom - dávajte pozor, aby ste ich nenasýtili. Odložte si čižmy a nechajte si ich, kým si naplánujete svoje ďalšie dobrodružstvo.

© SHOOOS