0

Košík zostal prázdny. Ak by si chcel poradiť napíš, alebo zavolaj na číslo 0911 600 599, shooos@shooos.sk

X

Fjällräven: Tajomstvo páperia vo Vašich bundách

21.1.2021 21:50

Páperové bundy sú to od nepamäti. Zamysleli ste sa niekedy nad tým, odkiaľ pochádza páperie v bundách? Značka Fjällräven, podobne ako ostatné využíva túto nenapodobiteľnú surovinu v množstve svojich produktov. Čo však stojí za produkciou páperia? Aké sú podmienky zvierta, ktoré chovajú špeciálne na tento účel? Dá sa dohľadať, odkiaľ pochádza páperie z Vašej bundy? Na tieto a ďalšie otázky si viete odpovedať aj cez projekt Fjällräven Down Promise.

Fjällräven Down Promise v skratke

Základom je poznanie svojho výrobcu. Znie to možno ako ďaleká budúcnosť, ale dnes vďaka technológiám dokážete vytrackovať pôvod prakticky všetkého. Páperie z každej bundy Fjällräven si viete dohľadať v komplet výrobnom reťazci s prísnymi požiadavkami a kontrolami pre všetkých zúčastnených dodávateľov a subdodávateľov. To znamená, že keď si kúpite produkt obsahujúci perie, máte istotu, že obsahuje eticky získané perie najvyššej kvality so 100% dohledatelným pôvodom. 

Celé to začalo už v roku 2009. Fjällräven pripravil prísne normy ako získať a spracovávať páperie do produktov. Výsledkom bol “Down Promise”, ktorý zaisťuje 100% dohľadateľnosť pôvodu v rámci reťazca od producenta k spotrebiteľovi. Znamená to, že môžete dohľadať pôvod páperia použitého na vaše bundy, a to až na farmu, kde sa vtáky chovali. 

Pôvod páperia fjallraven

Páperie z kačíc ako sekundárny produkt

Dôležitá informácia pre spotrebiteľa znie: Páperie pre páperky Fjällräven je vedľajším produktom mäsového priemyslu. Získava sa zo zabitých kačíc a v žiadnom prípade nejde o šklbanie zvierat zaživa. Firma s dodávateľmi, ktorí musia dodržiavať Kódex správania, neustále komunikuje, aby boli zabezpečené vysoké štandardy životných podmienok zvierat. 

Pôvod páperia fjallraven

Kvôli dodržaniu podmienok Fjällräven spolupracuje výhradne s jedným dodávateľom peria. Ten pracuje len s niekoľkými vybranými farmami a jedným bitúnkom. 

Produkcia páperia z kačíc pochádza z Číny. Aj cez tlak Fjällräven boli zavedené pri chove kačíc v Číne normy a predpisy týkajúce sa životných podmienok zvierat. Fjällräven spolupracuje s mimovládnymi organizáciami a OSN, aby zaistili transparentnejšie pracovné podmienky a páperie tak zostalo aj naďalej najlepšie. 

A vy sa tak môžete za mrazivých zimných nocí zababušiť do niektorej z páperových búnd s čistým svedomím a vedomím, že vďaka Down Promise je vaša bunda vyrobená len z eticky získaného peria najvyššej kvality

Pôvod páperia fjallraven

© SHOOOS