0

Košík zostal prázdny. Ak by si chcel poradiť napíš, alebo zavolaj na číslo 0911 600 599, shooos@shooos.sk

X

Naj dôvody prečo si kúpiť obuv Dr. Martens

Ak nie ste rozhodnutí a uvažujete nad kúpou jesenných či zimných topánok tu je niekoľko dôvodov, prečo by ste sa mali rozhodnúť práve pre značku Dr. Martens.

1. Dr. Martens sú UNIVERZÁLNE

Dr. Martens vznikol vo svojich počiatkoch ako alternatíva k armádnej obuvi. Klaus Maertens spolu s obchodným partnerom Dr. Herbertom Funckom navrhli podrážku ktorá vďaka vzduchovým priehradkam tlmila dotyk topánky a povrchu čím nohám poskytovali dostatok pohodlia pri chôdzi.

Vtedy však ešte nikto netušil akými univerzálnymi sa modely značky Dr. Martens stanú. V súčasnosti sú párom topánok ktorý chce vlastniť takmer každý, práve pre svoju univerzálnosť. Perfekte sa hodia k džínsom, chinos nohaviciam ale aj k sukni a šatám. Jednoduchý outfit oživia a dodajú mu charakter britskej kultúry downtown-u. Už viete ktoré by ste si vybrali ?

2. Dr. Martens sú KVALITNÉ

Vieme, že Dr.Martens predstavujú investíciou do obuvi ale technicky sú vyrobené tak, aby obstáli v skúške času. Je známe že ich nosením sú každým rokom pohodlnejšie. Dr.Martens potrebujú čas, akonáhle sa topánky prispôsobia, mali by s vami vydržia niekoľko rokov. 

Vždy dbajte o to, aby ste kožu pravidelne čistili a starali sa o ňu. Nenechávajte topánky na priamom slnečnom svetle, ktoré by ich mohlo poškodiť a oni vás nesklamú.

3. Dr. Martens sú VEGAN

Posledný októbrový deň oslávia svoj sviatok vegáni, takže bez ohľadu na to, či žijete vegánskym životným štýlom alebo nie, teraz je ten správny čas dozvedieť sa viac o vašich vegánskych bratoch a sestrách. 

Vegánstvo je hnutie, ktoré neustále rastie. Napríklad len v Británii sa počet vegánov za posledné desaťročie zvýšil o obrovských 350%. Či už ste milovníkom zvierat, ochrancom životného prostredia, obhajcom zdravej výživy ... alebo ste iba zvedaví mohli by ste vedieť, že značka Dr. Martens má vo svojej ponuke aj vegánske modely.

Spoločnosť Dr. Martens je hrdým výrobcom vegánskej obuvi, čím si získala množstvo zákazníkov ktorí žijú týmto spôsobom života.  Vegánsky sortiment je vyrobený zo syntetickej kože ktorá je odolná, trvácna a vyzerá rovnako úžasne. Klasické modely vo veganskom prevedení sa tešia veľkej popularite po celom svete a to je jeden z dôvodov prečo si ich zaobstarať.

4. Dr. Martens sú POHODLNÉ

Aj keď veľa ľudí opisuje zvykanie si na topánku Dr. Martens ako bolestivé, pohodlie ktoré vám prinesú následne po ňom je na “nezaplatenie”. Koža sa dokonale prispôsobí tvaru vášho chodidla. Vzduchom odpružená podrážka ( s ochranou známkou “AirWair”) robí ich noseni ešte pohodlnejším. 

Dr. Martens sú vynikajúcou vychádzkovou obuvou, mnoho ľudí ich nosí na turistiku. Vďaka pružnej podrážke, podpornej koži a robustnému tvaru sú skvelou voľbou. Ak sú to vaše obľúbené topánky, neváhajte si ich zabaliť aj na cestovanie. Pravdepodobne nebudete ľutovať, že ste si ich vzali a trochu strateného miesta v batožine bude stáť za to.

5. Dr. Martens NEPREMOKNÚ ako vaše dnešné tenisky!

Keď sa pozerám na stav tenisiek na svojich nohách je mi jasné, že najbližší dážď nevydržia ani tenisky a zrejme potom ani moje nohy. Tenisky sa párajú, na niektorých častiach sú roztrhnuté, ošúchané, proste správne tenisky, v ktorých strávite väčšinu dňa. Prichádza však jeseň a zima a situáciu treba vyriešiť. Dúfam, že v prospech mojich nôh. 

Riešením sú Martensky, ktorých koža nepremokne, po ošetrení sa neroztrhnú ako hocijaká textilná, látková obuv. V chladnom počasí kožené topánky chránia nohy po vyše členkov. K dispozícii sú tiež niektoré vyslovene zimné Dr. Martens, ktoré zvnútra polstruje jemná kožušinka, alebo ovčia vlna.

Dr. Martens

© SHOOOS