0

Košík zostal prázdny. Ak by si chcel poradiť napíš, alebo zavolaj na číslo 0911 600 599, shooos@shooos.sk

X

DC Shoes: založil ich Ken Block, dnes patria Quicksilveru

9.5.2012 14:25

Koncom minulého týždňa prišli do showroomu Shooos.sk tenisky DC Shoes. Nie sú to však obyčajné modely, ale DC-čká navhrnuté špeciálne pre Kena Blocka. Topánky majú vynikajúcu podrážku na šoférovanie, hneď sa ocitnete v koži jazdca rally, zakladateľa DC Shoes, vynikajúceho snowboardistu a adrenalínového típka.

DC Shoes Ken Block na Shooos

Ken Block založil v roku 1993 firmu. DC Shoes. Z pôvodne menšej firmy, ktorá sa chcela špecializovať na skejtovú obuv (tiež snowboardovú) vznikla veľmi obľúbená spoločnosť. V roku 2004 ju predali firme Quiksilver za skoro 90 miliónov dolárov. Dnes predáva DC Shoes okrem obuvi aj oblečenie a výbavu pre extrémne športy.

Ken je muž s veľkým vplyvom, ktorý si užíva život tak, ako to chce on sám. Narodil sa 21. novembra 1967 v Kalifornii. Sport Business Journal označil Blocka za sedemnásteho najvplyvnejšieho muža planéty. Jeho video Gymkhana 2 bolo štvrté najpozeranejšie video, ktoré sa šírilo cez internet. Ken Block sa zauksol v roku 2005 do Rally. Jeho najväčším úspechom bolo získanie druhého miesta v rokoch 2006 a 2008. Momentálne jazdí za tím Monster World Rally Team

Tento rok odjazdí Ken Block vrámci série rally 19 podujatí. Odšoféruje si to na troch rôznych Fordoch Fiesta (predtým jazdil na Subaru). Každý bude mať svoju vlastnú originálnu grafiku, ktorá sa tiež prenesie do úplne nového vybavenia tímu od spoločnosti DC.

Bude súťažiť vo všetkých kolách GRC, X-Games a zúčastní sa vybraných podujatí americkej a kanadskej rely. Taktiež sa vráti, aby zahviezdil na podujatí Gymkhana FIVE. S Fordom Fiesta RS WRC pripravenom spoločnosťou M-Sport sa zúčastní rely Mexiko, rely Nový Zéland a rely Fínsko. Štvordverovú Fiestu od spoločnosti Olsberg MSE nechá tak a zúčastní sa 5 zastávok na turné Gymkhana World Tour.

DC Shoes tenisky

© SHOOOS