0

Košík zostal prázdny. Ak by si chcel poradiť napíš, alebo zavolaj na číslo 0911 600 599, shooos@shooos.sk

X

Tenisky adidas NMD × sneakers x sale

Ponuka NMD vo výpredaji sa neodmieta. Pozrite si výber od najnovších až po najlacnejšie tenisky adidas NMD. NMD R1, R2, City Socks - všetky v zľave. Okrem iného sa tiež dozviete stručné dejiny tenisiek adidas NMD, ktoré započali v roku 2015 modelom adidas NMD_R1 OG Primeknit v čiernej s červeno-modrým na podošve.

● adidas NMD

NMD je prvá výrazná silueta v novej generácii adidas Originals. Futuristický modelový rad NMD pevne drží opraty streetového štýlu a sebavedome ide vpred. Inšpiráciu našiel v dedičstve adidas a to najlepšie z minulosti preniesol do súčasnosti. Prepychový, progresívny, prvý. Dizajn NMD prevzal opraty streetového štýlu a sebavedomo ide vpred. Pozrite si teraz NMD v skvelej cene.

Vedeli ste, že NMD v názve tenisiek je skratka od Nomad? Pozrite si Nomady v zľavách do 50% v Shooos. Posledné modely nájdete možno v zľavách väčších, ale rýchlo si popozerajte súvisiace kategórie nakoľko sa môže stať, že sa rýchlo vypredajú. Tenisky adidas NMD, pôvodne v OG farbách boli čierne s červeným a modrým pásikom na podošve. Rýchlo po nich nasledovali modely triple black, triple red, tricolore a iné. Onedlho prišli na trh tenisky adidas NMD s ponožkovým obopnutím členku. To sa písal rok rok 2015. 

Stručná história adidas NMD - futuristické a nadčasové tenisky

Tenisky adidas NMD zažili svoj relatívne nenápadný debut v New Yorku na akcii 9. decembra 2015. Spájala sa v nich podrážka adidas boost (pôvodne prevzatá z bežeckých tenisiek adidas Ultraboost, ktorá mala inovatívnu technológiu pričom vracia viac energie, ako do nej pri došlape vkladáte) a ponožkový  zvršok primeknit, ktorý pevne obopína nohy a členok.

Zopakujeme: NMD vzniklli spojením podrážky BOOST a zvršku primeknit. Na prvý pohľad futuristická a nadčasová teniska. Také boli aj naš prvé dojmy pred X rokmi, keď sme obdržali prvé NMD-čka do obchodu. 

Za novým dizajnom a zmenou celej koncepcie stál viceprezident adidas Nic Galway. Výsledné tenisky NMD boli dokonalým spojením starého a nového a relatívnou zvláštnosťou v porovnaní s niektorými z najpopulárnejších vtedajších tenisiek prvého desaťročia nového milénia. Tenisky NMD sa inšpirovali kultúrnym dedičstvom adidas.

V dnešnej teniskovej ére zaznamenali neskutočný úspech, keď ich viackrát vyhodnotili za tenisky roka. Tieto dnes už klasiky si ihneď ubľúbili influenceri a celebrity naprieč všetkými kontinentami. Ťažko by ste hľadali akýkoľvek nový model tenisiek z posledných rokov, ktorý by mohol konkurovať klasikám adidas NMD.

adidas NMD_R1 PK ‘OG’

adidas NMD_R1 PK ‘OG’ - to je názov debutovej tenisky z roku 2015. Táto teniska neskôr vyšla ešte viackrát z továrne adidas. Tento model sa však navždy zapíše do dejín sneakers. Ak ho stále nepoznáte pozrite sa na titulný obrázok k článku a hneď sa Vám rozvidnie.

Spojenie celočierneho zvršku Primeknit s bielou medzipodrážkou BOOST, čiernou gumovou podrážkou a červenými a modrými medzipodošvovými pásmi - to je ideálna bežecká teniska v podaní adidasu. Spoločnosť tak spravila nadčasovo pohodlnné botasky na každodenné bežné nosenie. Funkčnosť prevzali z bežeckých klasík. A čo sa nestalo? Ľudia si to jemné ponožkové obopnutie a veľmi príjemný došľap obľúbili. Človek by povedal, že firma vyrobí príjemné tenisky a je až neskutočné, že ľudia ich ozaj radi nosili. Ako povedal ešte Nic Galway v roku 2016: „Ľudia ich nosia rôznymi spôsobmi a nie nevyhnutne tak, ako by sme čakali. “

Okrem prvých dizajnových verzií NMD Primeknit uviedla spoločnosť adidas viacero kolaborácii a limitovaných verzii. Medzi kolaborácie patria NMD Pride, nespočetné ďalšie NMD R1 (či už v primeknit prevedení, alebo bez), sieťované verzie, Parley, spolupráce s Nice Kicks, BAPE, Overkill, Hender Scheme, Sneakersnstuff a iné.

© SHOOOS