0

Košík zostal prázdny. Ak by si chcel poradiť napíš, alebo zavolaj na číslo 0911 600 599, shooos@shooos.sk

X

Osprey: 100% recyklované batohy Arcane

19.1.2021 18:57

Mestské batohy Osprey Arcane, ktoré predávame v Shooos.sk vyrobili každý z desiatich plastových fliaš. Namiesto vyhodenia tohto spotrebiteľského odpadu tento našiel ďalšie využitie v celej sérii prekrásnych batohov a tašiek. Iba v Európe sa za rok 2020 iba z tohto jedného modelu podarilo zrecyklovať vyše 300-tisíc plastových fliaš a odpadu.

Opätovné použitie plastov namiesto ničenia

Recyklácia plastov je pre životné prostredie oveľa lepšia ako výroba nových plastov, ktoré sa používajú na výrobu polyesterových a nylonových tkanín. Recyklácia spotrebuje menej prírodných zdrojov a pomáha riešiť problémy spôsobené skládkami, plastami v oceáne a odpadkami. 

Osprey Arcane

Nová škála batohov Arcane spoločnosti Osprey spolu s batohmi pre deti Jet a Ace sú vyrobené z polyesterovej priadze pochádzajúcej z recyklovaných PET fliaš. Toto poskytne batohu udržateľné pozadie, pomôže vyčistiť plastové fľaše, ktoré by inak mohli skončiť na skládke (alebo ešte horšie), a zabráni spotrebe cenných prírodných zdrojov.

Látky z PET fliaš sú maximálne odolné

Látky sú základom značky Osprey. Tkaniny sa vyberajú tak, aby vyhovovali rôznym poveternostným podmienkam a počasiu, pričom si zachovávajú udržateľnosť ako základný aspekt svojho dizajnu.

Vďaka použitiu odolných a trvanlivých látok maju batohy dlhú trvácnosť a bránia tak vzniku zbytočného odpadu na skládkach.

Sortiment vyrobený zo 100% recyklovaného textilu obsahuje spotrebiteľský aj priemyselný odpad. To znamená, že všetko od plastových fliaš, po prebytočné materiály na výrobu plastov bolo starostlivo vybrané, spracované a tkané do vysoko kvalitných a vysoko odolných látok.

Osprey Arcane

Séria Arcane zlikvidovala viac ako 300-tisíc fliaš odpadu

Séria Arcane využije  a zrecykluje 10 plastových fliaš na jeden ruksak. Do konca roka 2020 sa len  v Európe podarilo zrecyklovať viac ako 300 000 plastových fliaš.

Na záver už len dodám, že značka podporuje charitatívne organizácie, prostredníctvom ktorých sa nachádzajú ich batohy opäť svoje využitie, a predlžuje sa tak ich životný cyklus. 

Osprey Arcane

© SHOOOS