0

Košík zostal prázdny. Ak by si chcel poradiť napíš, alebo zavolaj na číslo 0911 600 599, shooos@shooos.sk

X

Palladium Earth: Organické a recyklované topánky

Palladium Boots má s recykláciou obuvi mnohoročné skúsenosti. Tie sa pretavili nielen do podoby jednotlivých modelov, ako je to pri iných značkách. Palladium recykluje dokonca celú kolekciu na tento rok. Pozrime sa na ňu podrobnejšie. 

Kolekcia obuvi sa nazýva Palladium Earth. Earth v názve odkazuje na našu matičku Zem, keďže všetky topánky vyrobili v súlade s ekosystémom a s ohľadom na životné prostredie. Pri tvorbe kolekcie ide o použitie najinovatívnejšej výroby a získavania tkanín tak, aby svojim zákazníkom priniesli do života najudržateľnejší a ekologický produkt.

Earth spája dve kolekcie: Recyklovanú s organickou

Palladium Boots sa v 90-tych rokoch stali vedúcou a ocenenou značkou hnutia za udržateľnú obuv. Palladium stále hľadá spôsoby, ako každoročne produkovať čo najčistejšie a najekologickejšie produkty. Dnes kolekcia Palladium stavia na dvoch hlavných pilieroch: Kolekcia recyklovanej obuvi a kolekcia organickej obuvi. 

Iste ste tiež nevedeli, že Palladium Boots vyrábali aj v slovenskej továrni v Partizánskom. Tradícia ikvalitných gumených podrážok tak dorazila aj k našim šikovným majstrom. Dnes sa už výroba presunula do Ázie, spomienky na slovenskú gumu a podošvy Palladium zostali.

Všetky topánky Palladium Boots, ktoré spadajú do kolekcii Earth si ponechávajú svoje tradičné siluety a to najmä model Palladium Pampa. Vyrába sa v waterproof prevedení s vodeodolným zvrškom. 

Recyklované Palladium - špičkové nepremokavé ľahké topánky

Palladium vo svojej RECYCLED Collection ponúka množstvo rôznych štýlov,  ktoré sa od seba navzájom odlišujú v detailoch a rôznymi recyklovateľným detailami. Základ všetkých topánok tvorí zvršok ktorého priadza je vyrobená recyklovaním plastového odpadu (9 až 10 recyklovaných plastových fliaš na jedny topánky). Samotné podrážky sú taktiež vyrobené recyklovaním gumového odpadu z vlastných tovární Palladium Boots. 

O funkčnú vodotesnú recyklovanú membránu sa stará 100% termoplastický polyuretán- ktorý je známy svojou odolnosťou napríklad aj voči oderu. Vnútro topánky tvorí podšívka vyrobená z recyklovaného produktu. Jej zloženie tvorí 42% recyklovanej priadze Sorona a 58% recyklovaného polyesteru. Na záver aj samotné kovové zipsy vyrobili zo zošrotovanej recyklovanej zliatiny medi a zinku.

Recyklované topánky Palladium

Každý recyklovaný štýl sa líši množstvom, použitím a kombináciou recyklovaných detailov. Všetky topánky v kolekcii však majú spoločný zvršok, ktorý je vyrobený z recyklovaných plastových fliaš, zatiaľ čo každá podrážka a vnútorná vložka sú vyrobené z gumového odpadu a odrezkov látok z továrne spoločnosti Palladium v ​​Lyone. 

Okrem toho Palladium prispieva k snahe prijímať nové inovatívne technológie a každý štýl má vodotesnú membránu vyrobenú zo 100% termoplastického polyuretánu a kovové zipsy vyrobené zo šrotu medi a zliatiny zinku. 

Najlepšia topánka celej recyklovanej kolekcie - Palladium Pampa EVO LITE + RCYL WP + je špičková ľahká výkonná topánka pre mestských objaviteľov. Navrhnutá pre tých, ktorí sa odvážia starať sa a pretvárať svet, je čižma najviac eticky uvedomelým a smerovým vodotesným topánkom SS20. 

Organické Palladium - 100% organická bavlna

Všetky organické topánky Palladium Boots využívajú organické materiály v súlade s platnými štandardami. Jednak sú to pokyny GRS (Global Recycled Standards), GOTS (Global Organic Textile Standards) a OEKO-TEX Standard 100 guidelines. 

Všetky štýly v kolekcii Organic Collection majú zvršky z plátna zo 100% organickej bavlny, nášivky na logo z recyklovanej gumy a biologicky odbúrateľné špičky na čipky. Udržateľne vyrobená korkom laminovaná stielka poskytuje ďalšie pohodlie, zatiaľ čo podrážka z recyklovanej gumy dopĺňa každý zo štýlov.

Očká na šnúrky sú taktiež zo 70% recyklované, zatiaľ čo šnúrky sú zo 100% recyklovaného polyesteru. Recyklovaná kolekcia Palladium je najambicióznejšia a najekologickejšia kolekcia s kreatívnym tímom Palladium, ktorý poskytuje zodpovedné techniky získavania a výroby a výsledkom je rozmanitá kolekcia štýlov, ktorá zdôrazňuje dôležitosť udržateľnosti.

„Ako zodpovedná značka sme museli preukázať našu angažovanosť ohľadne celkových klimatických zmien a spôsobu, akým sa zdroje našej planéty spotrebúvajú rýchlejšie, ako sa dokážu regenerovať,“ uviedol riaditeľ dizajnu Palladium Adrien Touati.

© SHOOOS