0

Košík zostal prázdny. Ak by si chcel poradiť napíš, alebo zavolaj na číslo 0911 600 599, shooos@shooos.sk

X

Converse Andy Warhol

23.2.2015 15:51
Tenisky Converse v dizajne Andyho Warhola – to je tohtoročná letná edícia. Kúpite ich už aj v Shooos.sk.

V Shooos.sk nájdete tenisky na obrázkoch nižšie. Ide o Converse Chuck Taylor All Star ´70 Andy Warhol Collection. Na členkoch je vyobrazené dielo Andyho – niektoré z plechoviek Campbellovej polievky. Pôvodne Warhol vytvoril 32 obrazov 51x41cm s týmito konzervami, ktoré sa zaraďujú medzi základné diela pop-artu.

Na kolekcii spolupracovala firma Converse s The Andy Warhol Foundation. Príspevok z predaja tenisiek ide nadácii. Tá už stihla rozdeliť viac ako 200-miliónov dolárov na granty a podporu umenia. Partnerstvo medzi dvoma ikonami pop kultúry oslavuje tvorivé sebavyjadrenie a vzdáva hold vizionárskemu umelcovi.

Včera, keď do obchodu prišli prvé tenisky letnej kolekcie, uplynulo presne 28 rokov od smrti Andyho Warhola. Aspoň takto si môžeme pripomenúť tohto umelca, ktorého rodičia pochádzali zo severovýchodného Slovenska. Ak pôjdete náhodou do Medzilaboriec, navštívte múzeum Andyho Warhola.

Converse, tenisky, Andy Warhol Converse, tenisky, Andy Warhol Converse, tenisky, Andy Warhol Converse, tenisky, Andy Warhol
© SHOOOS